Gondban vagytok, hogy az esküvőtökre milyen Dj-t hívjatok?! A következő Esküvői Dj interjú segítség lehet a döntésben.

Esküvői Dj – Dj Barta Zsolti interjú

– Mióta vagy Esküvői Dj, merre felé vállalsz munkákat…?

Esküvői Dj – Showman

Barta Zsoltinak hívnak, anyukám fiamnak szólít, de mindenki más Zsoltinak. Északkelet-Magyarország pici falujában ébredek kora tavasztól késő őszig madárcsicsergésre általában 14 órakor. Nyughatatlan lélekkel áldott meg a sors, pici korom óta foglalkozom párhuzamosan a zenével és a küzdősportokkal. A zenével közelebbről apukám révén ismerkedtem meg, aki gitárosként és szaxisként zenekarozott. Amikor már ügyesebb voltam elvitt magával a bulikba rengeteg régi dalt tanultam tőle. Egy szép napon aztán elmentünk a falu kántorához, hogy komoly egyházi alapokra helyezzük eddigi lakodalmas tudásomat. Teltek múltak az évek, aztán válogatott Judosként mindig velem volt, a nemzetközi versenyeken edzőtáborokban egy tangó harmonika, vagy legrosszabb esetben egy furulya. 🙂 Ma két danos mester vagyok, egri küzdősportos srácokkal gyakran edzünk együtt különféle sportágakban, közösen. Azért fontos nekem ez a része az életemnek, mert a küzdeni akarás, kitartás, alázat, ugyanúgy mint a tatamin, a szórakoztatásban is elengedhetetlen. Egy több százfős rendezvényre olykor 6-700 kg felszerelést (hangfalak keverő fénytechnika, led tv-k kongák partykellékek) kell felvinni akár a 3. emeletre a lépcsőn, mert a liftet épp a felszolgálók, vagy a dekorosok használják. És aztán jön a meccs, megérkeznek a vendégek és én az elsőtől az utolsó másodpercig „küzdök”, hogy jól érezzék magukat, és emlékezetes legyen az este. Nem elsősorban a pénz miatt, hanem mert nyerni akarok, kedvességgel, odaadással és mindenféle zenével, játékokkal. Kb. 15 éve foglalkozom dj-zéssel, egy darabig párhuzamosan vállaltam szintetizátoros fellépéseket, néhány éve döntöttem úgy, hogy a bulis táncos rendezvényeket dj-ként celebrálom, szabadnapokon pedig a környékbeli hotelekben zongorán játszom kávézáshoz, koktélozáshoz, vízipipázáshoz háttérzenét. A dj-zés a tomboló hangulatról, táncról, buliról, a zongoraest a szép dallamokról, eleganciáról szól, nem szoktam a kettőt keverni.

Nem vagyok az az előadó, aki meg akarja mondani a vendégeknek mi a jó zene, és mi az ízléses, ezt rábíznám az egyetemi tanárokra, karmesterekre zeneszerzőkre. 🙂 Én azt figyelem, próbálom kitalálni, hogy az adott közegnek milyen az ízlése, mire buliznának. Bármilyen dalt kérhetnek a vendégek, minden megszólalhat. 🙂 A bulikba elég sok felszerelést viszek. Mindig nevetnek a vendéglátósok, hogy szinte többet pakolok, mint amennyi a buli ideje. 🙂 ?Hangfalak, dj keverőpult, fények, congák, party kellékek, parókák, fűszoknyák, csörgők, led tv a videoklippeknek, lufik a gyerekeknek, két sporttáskányi kellék a játékokhoz, partygitár (húr nélkül) és egy limbóléc az Obi-ból, hogy mindig kéznél legyen ha kell.-:)

Van egy kis gyermekműsorom is vidám dalokkal, jelmezekkel, játékokkal, a felsőtárkányi Hotel Bambara kért meg pár éve, hogy szerkesszek muzsikákat az apróságoknak, a legnagyobb boldogság nekem, amikor kívülről éneklik a Bijou vagy a Makidalt -:)

Ceremóniamesterkedem is, ha megkérnek rá, nagyon szívesen irányítom a vendégeket, szervezem a játékokat, beszélek angolul, spanyolul, pár nemzetközi esküvőn is volt szerencsém részt venni.

Nincs olyan része a világnak ahová ne mennék szívesen, zenéltem már Németországban, Ausztriában, Szlovákiában, Romániában, Cipruson. Kongáztam Kubában zenekarban, Dominikán bongón egy trióval, Rióban a karneváli előkészületeken egy djembe jutott a kezembe, játszottam Bob Marley zongoráján Kingston Townban.

A bakancslistámon szerepel dj-zni a Szigetfesztiválon, és zongorázni Dubajban a Burj Khalifában.

esküvői Dj

Mit tartalmaz az esküvői Dj szolgáltatásod?

Az esküvői ár tulajdonképpen a zongorázás kivételével mindent tartalmaz, amire képes vagyok. -:) LED tévé-videodisco, profi fény-és hangtechnika, karaoke lehetőség kérésre (ha bulizni szeretne a közönség nem ajánlott), party kellékek, kongák, csörgők.

A párokkal előre egyeztetem a pontos programot, igényeket, ha van zenei listájuk természetesen ahhoz igazodom, és abban a stílusba helyezem az ötleteimet.

 

esküvői Dj – Showman

Miért válasszanak téged a párok? Dj, vagy zenekar, mit javasolsz.

A zeneszolgáltatás kiválasztásakor szerintem látogassák meg a kiszemelt zenekart, vagy dj-t egy rendezvényen, első fontos dolog a szimpátia, aztán meg lehet esetleg kérdezni a leendő vendégsereget facebookon, hogy ki milyen zeneszolgáltatásra bulizna.

A hangulatot nagyban segíti az is, ha az ifjú pár sokat táncol, mert akkor a násznép is szívesen csatlakozik hozzájuk. Erdélyben divat, hogy nem egyszerre hozzák ki a fogásokat, hanem két, három óránként, így nem rontja el senki a hasát, és a zenei program is nagyon változatos tud lenni, táncol kicsit a násznép, aztán megéhezik ismét.

Legemlékezetesebb bulik, történetek?

Rengeteg történetet tudnék mesélni a bulikról, és van nagyon-nagyon sok felejthetetlen emlékem, egyet emelnék ki.

Egerben van szerencsém évente fellépni a Paralimpiai Bizottság által szervezett nemzetközi sportversenyek gálavacsoráin. Van, hogy 50-60 ország fogyatékkal élő fiataljai csapnak össze nem csak a versenyen, hanem az esti bulin is, napfelkeltéig példaértékű szeretetben, toleranciával egymás iránt. Tulajdonképpen először csak azért voltam rendelve, hogy mégis szóljon egy kis háttérzene, aztán elkezdtem a különböző országoknak küldeni dalokat, nagyon bejött néhány percen belül tele lett a táncparkett kerekesszékes partyarcokkal, van aki ugrani tud egy helyből, mások lefektetik a gépet, majd vissza egy kerék stb. közben az egyiptomi lányok hozzák a mobiltelefont, arról nyomjuk a kedvencüket, mert nincs arab billentyűzet nálam …most még !!-:) Szóval egy kettő felkel a nap és megint várhatok rájuk fél évet.

Nem is pazarolnám tovább a papirost, vagy inkább a megabyte-okat, Kívánok egyaránt a szórakoztatóknak és a szórakozóknak is Boldog Karácsonyt! Boldog Új Esztendőt! és végtelen sikereket a családi gazdasági és a szexuális életben!
Dj Barta Zsolti  

djbartazsolt.hu

Szabó Adrián Esküvői Fotós