Valentin nap a szerelmesek napja, ilyenkor kiemelkedően sok a lánykérés!

Bálint napkor február 14-én van Valentin-nap, a szerelmesek napja. Sokak szerint ez egy erőltetett ünnep, de az igazság az, hogy ez a nap is kiváló alkalom a lánykérésre épp úgy mint a karácsony. Persze ki hogy képzeli el a lánykérést, ez egyéni ízlés dolga.

Valentine’s Day (magyarul: Bálint-nap) ünnepe a 20. század végétől világszerte elterjedt világi „szerelmes-ünnepként”. Az angolszász szokás Magyarországon az angol elnevezés magyarosított formájú átvételével, mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűvé az 1990-es évektől kezdődően. Ezen az ünnepen a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket, vagy szerelmes üzenettel kedveskednek neki. A Valentin-nap vallási eredete világszerte, így Magyarországon is elhomályosult. (Wikipédia)

Célszerű a lánykérést egy közös program keretében megvalósítani, esetleg egy egyedi ajándék átadás közben. Fontos a lánykérés helyszíne is, egy romantikus hely, szép fényekkel sokat jelent. Pont mint az esküvő fényképezésnél, fontosak a fények, a hangulat. Minden képen érdemes minden részletet átgondolni, nehogy balul üssön ki a dolog. Általában az a tapasztalat, hogy érdemes bevállalni olyat amit eddig senki nem csinált – egyedit, de ennek mindig nagyobb a kockázata is. pl. Ha egy süteménybe rejted a gyűrűt, az veszélyes lehet, érdemesebb mást kitalálni. A lánykéréshez bevonható egy baráti társaság, pont mint egy meglepetés bulin. Ha nem félsz a nyilvános szerepléstől, akkor sok ember előtt akár egy koncerten is megkérheted a szerelmed kezét. Ha a meghittséget szereted, akkor pedig egy gyertyafényes vacsora lehet a legjobb pillanat a lánykérésre. Persze a lánykérésnek 1000 módja lehet, történhet fehér lovon is, csak a képzelet és a pénztárca szab határt.

Mivel egy esküvői fotós oldalon olvasod ezt az írást, ezért adnék egy tippet: lánykérés egy fotózással egybekötve, pont mint egy jegyes fotózás. A fotózás alatt készülnek szép képek, szép helyszíneken, közben pedig át lehet adni a gyűrűt és ez meg is lesz örökítve! Egy fotózással két dolgot. 🙂

El tudnál képzelni ennél jobb jegyes fotózást? Szerintem nem, ezért írj gyorsan e-mailt, hogy megbeszélhessük a részleteket. adrianeskuvofoto@gmail.com

Szabó Adrián Esküvői fotós