Az Esküvői Fotózás Folyamata

Kedves Menyasszony És Vőlegény!

Amennyiben megtetszettek az esküvői fotózás képeim – a látásmódom és szeretnétek hogy én legyek a nagy napon az esküvő fotósotok, akkor kérlek vegyétek fel velem a kapcsolatot az árajánlatkérés oldalamon, vagy elérhetőségeimen.

Ha engem választotok az esküvő fotósotoknak, akkor mindenféle hasznos esküvői tanáccsal is próbálom segíteni az esküvőtöket, mert nekem is fontos, hogy jól sikerüljön a nagy napotok. Több mint 150 esküvő fotózás után jó sok mindent láttam és megtapasztaltam, ami fontos lehet a számotokra.

esküvői fotózás

Az esküvő fotózás menete:

Az egész napos esküvő fényképezést javaslom mindenkinek, hiszen így lesz kerek egész a képek által elmesélt történet. Ez a legtöbbször 12-16 órás rendelkezésre állást is jelenthet.
A fényképezést már a készülődéskor elkezdem, készítek képeket az ékszerekről, a ruháról, a menyasszonyi csokorról és az öltözésről is. Évek múlva amikor már a gyereketeknek mutatjátok a képeket, lehet, hogy jót fogtok derülni rajta, hogy az esküvőtökön milyen ruhában voltatok, milyen cipőt viseltetek, hiszen minden változik és így van ez jól. Ez mind fontos része – emléke az életünknek!

esküvői fotózás

A kreatív esküvői fotózás:

A kreatív fotók fontos részei az esküvői albumnak, hiszen itt van lehetőségetek a legelőnyösebb oldalatok megmutatására. A kreatív vagy beállított fotóknál törekszem a természetes érzelmekkel teli képek készítésére, de ha vicces képeket is szeretnétek az se gond. A kreatív fotózásnál segítek a megfelelő „pózok” felvételében. A beállított fotózás rendszerint az esküvő napján történik 2 órás időtartamban, de ha van rá lehetőség, akkor lehet másik napon is. Ha másik napon lesz a beállított fotózás, akkor a fények 17:00-tól lesznek jók a szép esküvői fotókhoz. A kreatív képek készítésére pláne igaz, hogy minél több időt szánunk rá, annál jobb képek készülnek. Minél több fotózás helyszínünk van, annál jobb, mert így több helyszínen több különböző beállítású képet tudunk készíteni.

Nagyon fontos a megfelelő esküvői fotózás helyszín kiválasztása!

A megfelelő fotózás helyszín:
– célszerű a lehető legközelebbi helyszínt kiválasztani, hogy ne utazásra menjen el a sok idő
– vannak helyek ahol csak engedéllyel lehet esküvői képeket készíteni, és fizetni is kell az engedélyért, ennek előre utána kell nézni.
Fotózáshoz megfelelő helyszín lehet: impozáns épület, kastély, szálloda, arborétum, kikötő, repülőtér, romos épület – gyártelep

Budapesten: Kopaszi Gát, Nemzeti Színház, Városliget, Vár, Millenáris Park, Vidámpark, belváros.

Ha plusz napon történik a beállított fényképek elkészítése, akkor több idő van a jó helyszínek, vagy akár a távolabbi helyszínek felkeresésére is.

A esküvői szertartások fotózása:

A polgári és egyházi esküvő szertatás megismételhetetlen, ezért ezeknek a megörökítése kimagasló figyelmet és tudást igényel. A szertartások után készítem el a csoportképeket, mert ekkor könnyen össze lehet állítani a vendégeket a képekhez.

Az esküvői vacsora és lakodalom fotózása:

A fotós számára ilyenkor is van téma bőven pl. az esküvői pohárköszöntő, kezdő tánc, esküvői torta felvágása, tánc bemutató vagy éppen amit a Ceremóniamester, vagy vőfély kitalál hogy szórakoztassa a násznépet.

esküvői fotózás játék

Az esküvői képek kidolgozása:

Az esküvői fotózás után következik  a munka legnagyobb része, a fotók kidolgozása. Mivel minden képet „nyers” RAW formátumban rögzítek, ezért csak is kidolgozás után tudom átadni a kész  jpg képeket. A képek mennyiségétől függően a feldolgozásra 3-4 hét szükséges (fotókönyv rendelés esetén még több időre van szükség). A beállított képeknél környezet és bőr retusálást is csinálok. A fotókról leszedem a bőrhibákat, az izgalomtól keletkezett pattanásokat, esetleg borotválkozás okozta vágásokat.

 Mi az a kép retusálás?

Az Esküvői fotózás után nagyon fontos a fotók biztonsága:

Az esküvői képeket legalább 1 évig megőrzöm, így ha bármi gond lenne az átadott pendrive-val, akkor sincs baj, mert még a képek nálam megvannak.

Esküvői videó:

Ha „videóst” is szeretnétek az esküvőtökre, akkor az esküvőt akár a legmodernebb technológiával partnereim segítségével 4K-s kamerával is tudjuk rögzíteni!

Választható szolgáltatások:

 • többkamerás film felvétel
 • felvétel 3D kamerával
 • felvétel 4K kamerával
 • esküvői film – cinematográfia
 • esküvő közvetítése interneten
 • riportok a násznéppel
 • profi hangrögzítés
 • művészi film készítés (nem dokumentarista stílus)

Ha szeretnétek, hogy a fotós és a videós összeszokott – rutinos csapatként dolgozzon az esküvőtökön, akkor érdemes minket választanotok.

Gyakran feltett kérdések:
 • Egyedül fényképezel esküvőt?

A legtöbbször egyedül fényképezek. Általában a nagyon nagy esküvőkre indokolt a 2 fotós (kb. 180 főtől), de ilyen ma már kevés van. Elképzelhető, hogy hagyomány őrző az esküvőtök, ezért külön készülődtök két helyen, ilyenkor szükség lehet második fotósra is. Ha szükséges, akkor természetesen ketten megyünk az esküvőtöket megörökíteni, ebben az esetben magasabb a fotózás díja is. Amennyiben több fotót szeretnétek több szögből az esküvőn, akkor is jó lehet a két fotós jelenléte.

Szoktátok még kérdezni, hogy mi van akkor ha netán beteg leszek?

Eddig 10 éve fényképezek esküvőket és ez idáig még mindenhová odaértem időben és szerencsére nem voltam egyszer se beteg. Nem lehet mindenből kettő, mert úgy biztonságos pl. menyasszonyból és vőlegényből se!  😉 Elég sok fotós barátom van, ha netán baj lenne, akkor tudnék kit felhívni.

 • Szeretnénk a nyers képeket is, van erre lehetőség?

Sose adok át nyers képeket! Az esküvőn készült fotók az utólagos egyedi kidolgozásnak köszönhetően lesznek jók, olyanok ahogy én jónak gondolom és olyanok mint amik a weblapomon fent vannak. Amikor megrendelitek a fényképezést, akkor Ti ezeket a kidolgozott fotókat nézitek és ezek alapján rendeltek meg engem a fotósotoknak, nem pedig a nyers képek alapján.

 • Mi az a kreatív, vagy beállított esküvői fotózás?

A két szó gyakorlatilag ugyan azt jelenti. Ezen a fotózáson olyan fotókat tudok rólatok készíteni, amiket bele tudtok tenni a Fotókönyvbe – Fine Art Albumba büszkén tudjátok őket mutogatni a rokonoknak – barátoknak. Ezeken a fotókon vagytok a legszebbek. A beállított fotózás alatt fel tudunk keresni jó fotózás helyszíneket amik még hozzá tesznek a fotókhoz. A beállított fotózás alatt lehetőségem van beállítani Titeket a legtrendibb beállítások szerint és így olyan képek készülnek rólatok, amiket szeretni fogtok. Az esküvő többi részében pedig jöhetnek az elkapott pillanatok!

Sokszor hallom, de Én csak elkapott pillanatokat szeretnék. Ha van beállított fotózás, akkor már mindannyian nyugodtabbak vagyunk, hogy lesznek jó fotók, mert az elkapott pillanatoknak a legnagyobb veszélye, hogy vannak-e olyan pillanatok az esküvőn, amit érdemes elkapni. Vajon milyen a násznép, milyenek a rokonok ki tudják mutatni az érzelmeiket?!

 • Mikor legyen a kreatív fotózás?

Teljes mértékben az esküvő szervezéstől függ. Ha van idő és megfelelő hely, akkor az esküvő napján, de semmi képen NE délben. Ha nagyon zsúfolt az esküvő napja, nincs a közelben jó hely a kreatív fotózáshoz, akkor pedig másik napon. A másik napon történő kreatív fényképezés a legjobb választás, pedig sokan tartotok tőle, leginkább a többlet költségek miatt. Ha másik napon történik a kreatív, akkor nyugodtak vagytok, mert nem kell rohanni a szertartásra, vagy a lakodalom helyszínére… A legjobb fényekben tudlak Titeket fényképezni, akár messzebb lévő hely is felkereshető a fotózáshoz.

 • Mi lesz ha rossz lesz az időjárás!

Kinek mi a rossz időjárás. Vajon az esküvő fotózáshoz mi lehet a jó?! Fotósként én a legtöbbször másra gondolok mint Ti, akik az esküvőtöket szervezitek. Egy biztos, mindenki leginkább az esőtől fél a legjobban. Ha netán esik az esküvő napján, akkor gyorsan át kell szervezni mindent bentire. Ezért szoktam azt kérni, hogy az esküvő előtti héten még egyeztessünk, nézzünk időjárás jelentést és ha szükséges, akkor beszéljünk vész forgató könyvet. A kreatív, vagy beállított fotózást pedig akár át is lehet tenni másik napra és már nem is kell annyira izgulni.

 • Mennyi képet adsz át?

Általában egy 100 fős esküvő fotózás után 600-1000 db képet adok át. A képek mennyisége sok mindentől függ pl. mennyi idő van a fényképezésre, hány helyszín van, milyen a násznép, van-e Vőfély, vagy Ceremóniamester, milyen a lagzi helyszíne…

 • Mennyi képet retusálsz?

A beállított fotók kapják a legnagyobb hangsúlyt, ezeken a fotókon bőrt is és akár környezetet is retusálok, de minden fotó nyomtatásra alkalmas – kidolgozott amit átadok. A retusált képek mennyisége függ attól, hogy mennyi idő van a fotózásra és hány helyszín. Általában 40-50 fotót retusálok.

 • Meddig maradsz az esküvőn?

Megbeszélés tárgya, de általában hajnal 1-ig szoktam maradni, mert ekkora már lemegy minden esküvői program és innentől sokszor nem szerencsés a fényképezés.

Az esküvők történelme.

Még több információt olvashatsz a velem készült interjúban: Esküvői Fotós

Másmilyen fotózásaim is érdekelnek, akkor nézd meg az instagram oldalam is.

Szabó Adrián esküvő fotós
adrianeskuvofoto@gmail.com

Tel.: 0670/9426-762