Jegyesfotózás / e-session:

Miért jó a jegyesfotózás?

A jegyes fotózáson készült gyönyörű kép rákerülhet a meghívóra, lehet dísze az esküvői asztalnak (pausz papírra nyomtatva, hengerbe formázva, középen egy gyertyával) és lehet belőle köszönő ajándék is (hűtőmágnes). A jegyesfotózás alatt megismerjük egymást és az esküvő napján már sokkal gördülékenyebben megy minden. Ha Ti egy kicsit nehezebben oldódtok, vagy nem szeretitek ha fényképeznek, akkor feltétlenül ajánlott az esküvő előtti fotózás, amely akár gyakorlásnak is jó. Egy jegyes fotózás alatt felmérhetitek, hogy mennyi idő kell a képek elkészítésére, ez segíthet, hogy az esküvő napján (ami izgalmakkal teli) hogy osszátok be az időt.

Általában azt javaslom, hogy a jegyes fotók másik helyszínen készüljenek, mint az esküvői képek, de néha, ha problémásnak gondoljuk az esküvői fotózás helyszínét, akkor esetleg a jegyes fotózással egybekötve érdemes lehet azt is felderíteni. Fontos, hogy a jegyes és az esküvői fotósorozat ne legyen egyforma.

Milyen ruhát vegyetek fel a jegyesfotózásra:

Olyan ruhát célszerű felvenni amiben jól érzitek magatokat és majd büszkén mutatjátok a fényképeket az ismerőseiteknek. Célszerű nagy feliratoktól mentes, inkább homogén színű, de nem világító fehér ruhákat felvenni. A fotózás második felében lehet elegánsabb is a ruha pl. hölgyeknek akár kisestélyi, mert a jegyes fotózáskor is készülhet több igazán szép kép nem csak az esküvőn.

Mikor készüljenek a jegyesfotók?

A jegyes fotózás az esküvő előtt történik, akár egy évvel korábban is történhet, ahogy ráértek, de a fotózáshoz általában a tavaszi időszakot javaslom, lehetőség szerint délután 17:00-tól. A jegyes fotózásnál is nagyon fontos, hogy mikor és hol készülnek a képek. Tavasszal pl. szép virágos a környezet, de szép épületekhez bármikor lehet menni, kivéve ha túl sok a turista. A fotózás helyszínének minden képen célszerű olyan helyet választani ami közel áll hozzátok pl. első randevú helye, a lánykérés helyszíne, kedvenc cukrászda, kedvenc kirándulóhely, kedvenc épület, vagy közös hobbi…

Nem csak az esküvői szerződéssel rendelkező pároknak készítek páros, vagy jegyes fotókat, akár városlátogató pároknak is tudok készíteni minőségi képeket, pl. egy jó alkalom lehet Valentin Nap előtt…

Hogy kapjuk meg a jegyesfotókat?

A jegyes fotókat a fotózás után pár nappal interneten küldöm át, ezzel is gyorsítva, hogy minél hamarabb eljussanak hozzátok a kidolgozott fotók.

Hozhatunk kellékeket a jegyesfotózásra?

Igen, kellékek mindig több fotót eredményeznek. Többször volt már, hogy piknik hangulatú kellékekkel lett feldobva a jegyes fotózás. Jegyes fotózás kellék lehet egy bicikli, vagy akár egy motor is, ilyen is volt már. A kedvenc állatok bevonása is sűrűn előfordul, a legtöbbször kutyusok. Fagylaltot, vagy vattacukrot is ehettek közösen. 🙂

Tippek jegyes fotózáshoz:

  • bátran lehet messzebbre is menni jegyes fotózás miatt, felkereshettek egy igen szép várost pl. Eger, Győr, Székesfehérvár…
  • szívesen utazok én is messzebbre, ha egy jó helyen készíthetem el a jegyes fotóitokat
  • ajándékba is adható egy jegyes fotózás
  • nincs miért izgulni, megismerjük egymást és rákészülünk a nagy napra

Mennyi jegyes fotót kapunk?

Fényképezés 1-2 óra időtartamban szokott történni, kb. 80 – 100db válogatott korrigált képet küldök át, ami nyomtatásra is alkalmas.

Mennyibe kerül a jegyesfotózás?

A jegyes fotózás díja jelenleg 50.000,- Ft azoknak a pároknak, akik az esküvő fotózásukat is nálam rendelik meg. (Budapesten nincs útiköltség, messzebbre 80 Ft/km-rel számolok.)