Miben Más Egy Német Esküvő Mint A Magyar?

München fölött Schwabhausen településen volt az esküvő, poton 750km-re tőlünk. Ez egy átlagos létszámú 100 fős esküvő volt. A helyszínt már két évvel az esküvő előtt le kellett foglalja a pár, annyira felkapott és mint tudjuk, a helyszínt kell legelőször lefoglalni. A helyszín érdekessége, hogy régen állat ól volt, de természetesen ennek mos semmi nyoma.

Az esküvő már délelőtt elkezdődött 10:00-tól volt a vendégvárás. Mivel jó idő volt, az udvaron gyülekeztek az emberek. Délben kávézás volt, utána a torta következett. Természetesen itt volt sokféle szép és finom torta. A torta vágás épp úgy szokás mint nálunk is.

Kinti szertartás volt egy hátsó füves zöld részen. Egy házasságkötő ember hosszasan beszélt, mely beszéd talán kicsit sok is volt a tűző napon. A vendégek helyére készítettek papír zsebkendőt, ha netán hullanának a könnyeik a szertartástól és a meghatottságtól. A szertartás után a gratuláció következett, majd pedig a menyasszony rablás, ami itt bevett szokás. Egy traktor színben előre berendezték a helyet vendég várásra, ott kimondottan borozás volt hatalmas bulizással – padon táncolással. Természetesen itt is a zenekar zenélt, akik az udvaron is és a lagzin is. Nagyon jók voltak! Modern zene szólt. Volt 1-2 játék is.

A csoportos fotózás itt nem divat, van egy nagy csoportkép és 1-2 fotó a szülőkkel. A beállított fotózásra két részletben került sor, egyszer a csoportkép után, másodjára pedig este.

A gyerekeket egy hatalmas édességes pult várta:

A lagziban folyamatosan voltak történések. A barátok flashmob jelleggel táncoltak és sok – sok „konfetti” ágyút lőttek ki, ez nagyon nagy hangulatot csinált. A konfetti ágyús lövés többször történ az este folyamán pl. a kezdő táncnál is. Feltűnt, hogy csak üveges italokat isznak (nincs műanyag palackos) és csak textil kéztörlő volt (nem papír).

Este táncolt mindenki, ki így, ki úgy, ahogy tudott.

Általában a Német esküvők hamarabb véget érnek mint a Magyar, köszönhető ez a korai kezdésnek. Németül az esküvő Hochzeit.

Erre a kicsi szekérre gyűjtötték az ajándékokat:

Úgy gondolom megérte a sok utazás, mert egy jó esküvőn vehettem részt, megint láttam és tanultam új dolgokat – megismertem sok jó embert.

Szabó Adrián Esküvői Fotós