Esküvő Szolgáltatók Átverései

A blog bejegyzés címe annyiban téves, hogy ezeket az embereket NEM nevezném szolgáltatóknak!

Már régóta gondolkoztam egy hasonló blogbejegyzésen, de most, hogy egy facebook csoportban több károsult is bejelentkezett úgy gondolom igencsak aktuális lett ez a téma.
Ezzel a blog cikkel is szeretnélek segíteni titeket esküvő előtt lévő párokat, hogy ne essetek áldozatul az átveréseknek, persze, kevésbé hiszem, hogy olvasnátok ezt a cikket.

– A jéghegy csúcsa:
A 2017-es évben kettő fotóst buktattak le nyilvánosan, mert lopott, vagy stock fotókkal hirdették a fotós tevékenységüket!!!
Ez azt jelenti, hogy a fényképezéshez semmi közük se volt ezen embereknek, Ők, csak és kizárólag a csalással – átveréssel megszerezhető pénzt látták a tevékenységükben.
Ez megtévesztés, amit a törvény büntet! Ketten lebuktak, de ki tudja mennyien vannak még?!

A károsultak sorra írnak be az egyik legnagyobb facebook csoportba, ami nagy szó, mert sokan nem merik bevállalni, hogy náluk is gond volt.

Egy igazi esküvő fotóst a szép és egyre szebb képek elkészítése élteti, a pénz másodlagos!

A problémák többfélék lehetnek:

– A második legtöbbször előforduló probléma a képek minősége.
Ez egy sok összetevős dolog, milyen referencia képeket mutatott be a fotós, mi volt megbeszélve, mi volt a szerződésben, milyen szervezett volt az esküvő, volt elég idő a fényképezésre….

– A harmadik legsűrűbben előforduló probléma
Szerződtök valakivel, szép képeket mutat, de végül nem Ő megy fényképezni, hanem XY, vagy az asszisztense.
Ugye teljesen egyértelmű, hogy a képek amiket majd kaptok nem lesznek olyanok mint amiket megnéztetek az első találkozáskor.

– 2 fotós az esküvőn

Alig van Magyarországon olyan fotós páros akik párban jól tudnak dolgozni és minőségi képeket tudnak átadni. (Tisztelet a kivételeknek!!!)
A legtöbb esetben a 2 fotós megtévesztés! Lehet, hogy félnek a „fotósok” egyedül elmenni egy esküvőre? vagy nincs tartalék felszerelésük ezért kell egy másik ember? Tudjátok, sokszor a második fotós csak tanuló „fotós”, de Ti azt hiszitek teljes értékű fotósról van szó és annyit is fizettek érte!
Mikor kell 2 fotós: Ha hagyomány őrző az esküvő, két külön helyen történik a készülődés és csak a templomban látjátok meg egymást, vagy ha a létszám min. 180 fő. Persze ha 2 igazi fotós van, akkor több jó kép készül több szögből, de ennek értelem szerűen több a költsége is.

– Workshop (fotós tanfolyam) képekkel hirdetik magukat

Láttam olyan fotósokat akik csak fotós oktatáson készült képekkel hirdették tevékenységüket. Igen, én is tudom, hogy minden kezdet nehéz, de ez így ebben a formában megint megtéveszt titeket párokat, mert egy kétnapos esküvő fotós tanfolyam kevés ahhoz, hogy valaki elkezdjen esküvőket fényképezni, mert az esküvő fényképezés a legösszetettebb fotós szakma. Az esküvő fotós oktatásokon szereplő párok fotó modellek, akik be tudnak jól állni és beállította Őket egy profi esküvő fotós, még azt is megmondta, hogy milyen beállításokat alkalmazzanak a fényképezőjükön a tanulók, hogy a képek elkészüljenek!
Van annak normális módja is, ha valaki esküvő fotós akar lenni.

Ne felejtsétek, minden fotós a világ legjobb fotósa, mindegy milyen is valójában!

(Azt gondolom, hogy fotós workshopoknak fontos része van a fejlődésben , ezért szükség van rájuk.)

Mi a megoldás?
Tapasztalt fotóst keressetek, olyat aki tud több párról készült referencia anyagot mutatni, akár kinyomtatva – előhívatva is.
Fontos a szerződés és a számla.
Tájékozódjatok az árak felől, mint tudjuk, ami nagyon olcsó ott a legtöbbször baj van! Persze a drága is lehet rossz, de azért ez a ritkább. Vajon mi a reális esküvő fotózás ár, tájékozódj a fotós blogomban!
Nagyon jó hogy van internet, de az interneten bárki bármit mondhat magáról, vagy éppen sok „okosságot” mondhat ami nem helyt álló.
Az a minimum, hogy a fotósnak van saját normális weboldala!

Ígérem, hogy a továbbiakban csak a szép dolgokról fogok írni, mint korábban is! 🙂

Kaptam egy fotókönyv készítésre árajánlatot, más fotós képeiből (2018.05.05.) A fotók még alapkorrekciót se tartalmaznak!!!! A fotós weblapja és bármi felülte, akár face, insta… egy kamu, lopott vagy kitudja milyen fotókkal!!!! Persze arra volt ideje, hogy minden felületen posztolja a lopott fotókat. 🙁 a történet érdekessége, hogy a pár olyan fotókönyvet szeretne ami a weboldalamon van, de hogyan, hisz ezek a fotók még nyomtatásra se alkalmasak!

Esküvői Fotózás Árajánlatot Kérek Most!

Szabó Adrián Esküvő Fotós