Extrém esküvők

Az esküvő napja minden pár életében az egyik legfontosabb, így érthető, ha azt szeretnék, hogy a nagy nap ne csak számukra, de az összes többi résztvevőnek is felejthetetlen élmény legyen. Napjainkban egyre nagyobb divatja van az extrém esküvői helyszíneknek, a lehetőségek száma szinte végtelen.

1. Esküvő a halakkal

Az első víz alatti esküvőt 1997-ben tartották, de mára minden évben visszatérő Valentin-napi különlegességnek számít Thaiföldön és Balin. 2005-ben került sor a legnagyobb vízalatti esküvőre, ami ezzel be is került a Guinness Rekordok könyvébe: akkor 110 pár kelt egybe egyszerre, 12 méteres mélységben. A téma leginkább Bali és Thaiföld vizeire koncentrálódik, talán az idilli környezet miatt.

extrem_eskuvo

A látogatókat a trópusi éghajlat és a misztikus hangulat vonzza leginkább és a vízalatti igenhez sem kell tengerésznek lenni, ugyanis profi búvárok készítik fel a vállalkozó párokat az eseményre. A szertartást merülés próba előzi meg, hogy minden tökéletes legyen, és általában a szervezők biztosítják a vízálló papot és a két tanút is. Hogy az igen a víz alatt, vagy felett hangzik el, nem tudni, valószínűleg búvár kézjelzésekkel történik: a feltartott hüvelykujj igent jelent, míg a lefelé fordított nemet – vagy kevés oxigént.

2. Felhők fölött

Egy ejtőernyős esküvő már 1299 dollártól indul. Ha a pár még soha nem ugrott, bele kell számítani a felkészítő időt is. A szervezők személyre szabott esküvői csomagokat kínálnak, hogy minden igénynek megfeleljenek. Mivel az anyóst nem szerencsés kilökdösni egy repülőből, olyan csomagot is lehet választani, ahol a ceremónia a kifutópályán zajlik, és utána következik csak a felszállás, majd a nagy ugrás.

extrem_eskuvo2

A merészebbek ég és föld között is egybekelhetnek – ebben az esetben külön, ugrásra szakosodott papot is biztosítanak. Egy ilyen élmény valóban felejthetetlen, főként, ha közben végig az járt a fejedben, vajon időben ki fog-e nyílni majd az ernyő.

3. Fagyos hangulat

A világ minden tájáról érkeznek párok a svédországi Jukkasjärvibe, hogy fagyos körülmények közt örök hűséget esküdjenek egymásnak. A szállodához tartozó jégtemplomban a kereszteléstől az esküvőkig minden volt már. A Torne folyó partján álló jégkomplexum misztikus látvánnyal emeli az esküvő fényét: a szobák és a lakosztályok több mint 100 vendég elhelyezését garantálják, a jégbárban pedig jégpohárral koccinthatunk az ifjú párra.

extrem_eskuvo3

Mivel a jég kiváló szigetelő, senki sem fog fagyoskodni a ceremónia alatt. Az áttetsző falakat színes fénnyel világítják meg, így hamar rájövünk, milyen lehet az élet egy neonreklám belsejében. A nászéjszaka is maradandó élmény lesz, hiszen minden lakosztály egyedi tervezésű és az egész épülettel együtt mulandó: a szálloda minden évben elolvad, majd újjászületik. Minden építésénél zsűri választja ki azt az 50 jégszobrászt, aki majd megteremti a szálloda új arcát.

4. Utazás a végtelenbe

Ez a fajta esküvő már nincs több száz fényévnyire, csak Vegasig kell repülnünk. A USS Enterprise hajóhídján a Star Trek tanúinak jelenlétében kimondani az igent, valóban galaktikus élmény. A vőlegény és a menyasszony a csillagflotta egyenruháját viselheti a ceremónia alatt, de bármelyik flottán kívüli szereplő esküvőjét megeleveníthetik. A szertartáshoz a filmsorozat valamennyi karakterének jelmeze elérhető.

extrem_eskuvo4

Ennél az opciónál is különböző csomagok közül lehet választani. Minden csomaghoz jár a Szövetség logós esküvői torta. A szertartás természetesen nem az űrben történik, csupán egy hotel termét építik át a kis űrkadétok, de ha a megfelelő csomagot választjuk, a lagzi már a Quark bárban tarthatjuk. A Star Wars rajongóknak sem kell azonban elkeseredniük, hiszen az Erő áldásával ők is kimondhatják itt a boldogító igent, csupán egy kicsit kell átépíteni a helyszínt.

5. Gótikus stílusban

A bizarr esküvők iránt csak az utóbbi pár évben mutatkozott hatalmas érdeklődés, amelynek oka részben az újdonság iránti vágyakozásban, illetve a rossz lagzis élményekben keresendők. Orlandóban egyre népszerűbb a szintén hagyománytörő Gothic esküvő. Ez a klasszikus esküvők negatívja. Aki a kuriózumokra vadászik, megtalálta a legeredetibbet, ugyanis a Gothic esküvőket csak egyetlen erre szakosodott felszentelt lelkész, Halloween Bob celebrálhatja.

extrem_eskuvo5

Ez az esküvői élmény nem csak a halhatatlan szerelmet fejezi ki, de azt is üzeni, hogy egy esküvőnek nem kell mindig szűziesnek és idegesítően fehérnek lennie. Az alkalomra számos démoni karakter közül választhatunk, akiknek a ruháját, maszkját, protézisét használni kívánjuk az igenhez. Az ifjú pár egy régi Cadillac halottaskocsin érkezik, majd azon is távozik, a násznép pedig hátborzongató ajándékok közül választhat Halloween Bob webshopjában. Mivel erre a formabontó célra nehéz kápolnát találni, az esküvői helyszínek igen változatosak: rendelkezésre áll kripta, kerthelyiség, kirándulóhajó vagy hőlégballon is. Minden garantált, hogy az ifjú pár békében nyugodjon.

forás: www.femcafe.hu a cikket írta: Bagoly Berta