Esküvői Helyszínek Budapest Környezetében és távolabb

Ha esküvő helyszínt kerestek, akkor érdemes olyan helyet választani, ahol már sok éve esküvőznek, mert ezek a helyek felkészültek a sok ember minőségi kiszolgálására, van kellően képzett személyzetük és a helyszín is esküvőre van kialakítva.

Az esküvői helyszín keresésének főbb szabályai:

  • Amennyire csak a lehetőségek engedik az esküvő helyszíne a násznép nagyobb részéhez legyen közel. Kivétel, ha kimondottan egy messzi helyre szeretnétek vinni az esküvőt, mert beleszerettetek egy helybe, vagy egy környezetbe. Amennyiben a násznép nagyon messze van, pl. a menyasszony rokonsága Debreceni, a vőlegény rokonsága pedig Győri, akkor megoldás lehet egy köztes hely, ami mind a két rokonságtól nagyjából ugyan olyan távolságra van.
  • Ha sok gyerekre lehet számítani, akkor szükséges lehet külön játszó rész, udvar a gyerekeknek. Kelleni fog egy szoba a pelenkázáshoz és majd este az alváshoz. Szerencsés az esküvős hely választás, ha lehet szobákat bérelni.
  • Ha messziről jön a násznép, akkor célszerű olyan helyet választani ahol van kellő mennyiségű szoba az elszállásolásukra. Ma már sok ilyen esküvő helyszín van. Népszerűek azok a helyek ahol van wellness lehetőség is.
  • A parkolás. Az esküvői helyszín megközelítése és hogy mennyi autó tud leparkolni az is fontos szempont.
  • Ha nyáron lesz az esküvő a nagy melegben, akkor nagyon fontos, hogy jó erős légkondicionálóval legyen felszerelve a hely, mert a sok ember által kibocsájtott hőt, nem tudja akár mi lehűteni. Ha túl nagy a meleg a teremben, akkor tönkre is mehet az esküvő eti része.
  • Az esküvő helyszín egy légtérből kell álljon, nem jó ha több terembe van szétszórva a násznép.
  • Fotózás szempontjából a világos (fehér) fal a megfelelő és fontos, hogy a teremben legyen kellő mennyiségű és minőségű fény, esetleg osztható legyen a terem világítása.

Közkedvelt esküvő helyek Budapesten, ahol már fényképeztem:

Barabás Villa Budapest, Petneházi Huszárcsárda, Petneházi Club Hotel, Nádas Pihenőpark Inárcs, Columbus Hajó, Gellért Hotel, Lázár Lovaspark, Alfa Art Hotel, Dunaharaszti Rendezvényház, Barabás Villa, Cafe Ponyvaregény, Széchenyi Kertvendéglő…

Kicsit távolabb Magyarországon: Bodrogi Kuria Wellness Hotel Inárcs, Bagolyvár Inárcs, Fenyvespark Nógrád, Visegrád Sirály Étterem, Geréby Kuria Hotel és Lovasudvar, Dunaharaszti Rendezvényház, Varga Tanya…

Az országban egyre több olyan esküvői helyszín – vendéglátó hely van akik kimondottan esküvőkre szakosodtak. Ezek a helyek többnyire régi nagy múltú vendéglátó helyek, olyanok akik haladtak a korral a jelenlegi elvárásoknak megfelelő minőséget tudják nyújtani, de a régi (a szó jó értelmében) vendéglátós hozzáállással. Ezek a helyek leginkább városon kívül esnek, jellemzően egy helyen minden megtalálható, étterem, szállás, kikapcsolódás… Ezeken a helyeken nagy sok esküvő van, éppen ezért nehéz az időpont foglalás, pedig a legtöbb helyen napi több esküvőt is le tudnak bonyolítani. Ezek az éttermek mind rendelkeznek kert helységgel, külső sütési lehetőséggel és van hely a gyerekeknek szaladgálni. A belső termük pedig klimatizált vagy hűvös, a dekoráció pedig minden esetben a legmodernebb, a körasztaloktól a csodás asztaldíszítéseken át a székszoknyáig mindent biztosítanak.

Fotós szemmel nézve is megfelelő helyek, mert világos a fal és a mennyezet, ilyen körülmények között több száz képpel több és szebb fotó készíthető, ezért azt gondolom érdemes ezt a tényezőt is megfontolni az esküvői hely kiválasztásánál.

Ha tetszett amit írtam, akkor kérj árajánlatot most:

Szabó Adrián Esküvő fotós