A menyasszony rablás

Szinte az egész országban elterjedt szokás a menyasszony tánc közben a menyasszony elrablása. Sokan ezt jópofa dolognak gondolják, de azt kell hogy mondjam kevés esetben az, mert a legtöbbször tönkreteszi a hangulatot. Nagyon sok esküvőn fényképeztem eddig, de csak 1-2 kivételével nem volt probléma a menyasszony rablásból, akkor is csak azért, mert a vőfély vagy ceremóniamester felkészült volt és nem engedte, vagy csak az ajtóig engedte a rablást. Na igen, ebből is látszik, hogy mennyire fontos szerepe van az esküvőkön a felkészült vőfélynek vagy ceremóniamesternek!

Magyarország területén különböző vérmérsékletű emberek élnek, vannak olyan régiók ahol sokkal jobban mulatnak az emberek, ezeken a részeken jellemzően nagyobb a menyasszony rablási kedv is. Van olyan vőfély ismerősöm, aki több rosszul sikerült menyasszony rablásról is mesélt a kórházi ellátástól a halálesetig. Szerencsére nekem még ilyen súlyos dolgokban nem volt részem.

A legtöbb esetben a menyasszony elrablásának gondolata sok alkohol hatására a fiatalabb barátok fejében születik meg. Az esküvőn ezeknek a barátoknak a fölös energiáját célszerű „játékokkal” levezetni (a tapasztalt vőfélyek ezt tudják), az egyik legjobb játék az Erőpróba nevű. Röviden leírom, hogy miről is van szó. Ebben a játékban 4 férfi, vagy 2×4 férfi száll egymással versenybe, egymás térdén fekszenek kezükben középen egy jeges italt tartva, de olyan verzió is lehet, hogy egy pezsgőt kell kibontaniuk és meginniuk, az nyer aki a legtovább bírja, úgy hogy nem omlik össze a négyes csapat. A vendégek nagyon jól szoktak szórakozni.

menyasszonyrablas_adrianfoto2

Egy másik játék alkalmával be kell mutatni a menyasszonynak, hogy mi volt a legénybúcsún, a kép mindent elárul. 🙂

menyasszonyrablas_adrianfoto3

Természetesen van még sokféle játék ami leköti a túlpörgött barátokat, a megbízott vőfélyetek biztos, hogy tud majd mondani még lehetőségeket. Az biztos, hogy ha a lakodalom jól szervezett, viszonylag sok eseménnyel, akkor kevésbé gondolkoznak a barátok a menyasszony rabláson.

Szabó Adrián esküvői fotós