10 hasznos tipp az esküvő napjára

Sok esküvőn fényképeztem már, ezért sok mindet megtapasztaltam. Most megpróbálom 10 pontban összeszedni számotokra, hogy mire figyeljetek az esküvő napján. Tudom, hogy nem csak 10 dologra kell odafigyelni az esküvőn, de én esküvő fotós szemmel állítom nektek össze ezt a listát, ezért talán elég lesz rá a 10 pont. Hogy miért írom le ezeket a dolgokat, mert számomra épp olyan fontos, hogy jó legyen az esküvőtök mint a számotokra, mert az esküvői képeken visszaköszön az esküvő szervezettsége – hangulata is.

 1. Ha kicsi létszámú esküvőt szerveztek, mert kevés a rokonság, akkor is épp úgy szervezzétek mintha egy nagy esküvő lenne, adjátok meg mindennek a módját, mert ha kompromisszumokat köttök és azt mondjátok magatoknak, hogy „Jó lesz az.” mert úgy is csak 40-en leszünk, akkor az rányomja a bélyegét az esküvőtökre.
 2. Nem szabad túlságosan izgulni az esküvő napján, mert a feszültség meglátszik rajtatok az esküvői képeiteken is. Fogjátok fel az esküvőt lazán, legyetek mosolygós vidám pár!
 3. Lassan csináljatok mindent a bevonulást az esküvői szertartásra és a kivonulást is a szertartásról. Lassan húzzátok fel a gyűrűt egymás kezére.
 4. Ne a WC előtt fogadjátok a gratulációkat.
 5. Ne vagy csak mértékkel fogyasszatok alkoholt, pláne igaz ez ha meleg van.
 6. Fogadjatok tapasztalt vőfélyt vagy ceremóniamestert aki irányítja az esküvőtöket, esetleg játékokkal színesíti azt. Fontos a megfelelő esküvői szolgáltatók megtalálása.
 7. A fotózáshoz megfelelő hely, vagy helyszínek szükségesek, egyeztessétek a fotósotokkal a lehetőségeket. A fotózáshoz kellő mennyiségű idő is szükséges.
 8. A fotózáshoz fény kell, ezért nem jó ha lekapcsoljátok a villanyokat, pláne igaz ez a tánc fényképezésére. Sokakban az a téveszme él, hogy ha sötét van, akkor van buli. A tánctér körüli díszvilágítás jól mutathat az esküvői képeken, ezért érdemes lehet ennek a beszerzése is nem csak az esküvői asztal mögé.
 9. Amennyire lehet, akkor ne engedjétek kitenni az asztalokra a kólás és egyéb üdítős flakonokat, mert az csúnya a fotókon, arról nem is beszélve, hogy a kitett üdítő hamar felmelegszik.
 10. Ha a szolgáltatók asztalát külön terembe helyezitek el, akkor nagy valószínűséggel nem fognak tudni rögzíteni minden fontos pillanatot. Az esküvő helyének az elrendezése nagyon fontos, a hangulat nagy mértékben függ a tánctér, az asztalok és a bárpult elhelyezkedésétől. Az idősebb ülő vendégeknek is folyamatosan tudni kell követni az eseményeket, ezért is célszerű hogy minden egy légtérben legyen. Ha a tánctér túl nagy az is baj, ha túl kicsi az is, ezért meg kell találni az egyensúlyt. Fotózás szempontjából jó ha fehér a mennyezet. A dohányzó helynek is közel kell lennie a fő események helyszínéhez.
 11. Ha szabadtéri szertartást terveztek, akkor a tűző nap vakíthat titeket, pláne ha ez a helyszín vízparton vagy vízen található, ilyenkor hunyorogtok ami az esküvői fotókon nem olyan jó. Ha tűző napon van a szertartás a meleg miatt rosszul is lehettek, ezért nem szabad hosszú szertartást tervezni.

Sok gondolat van még a fejemben, de máris túlléptem a tervezett 10 pontos listát, a folytatás majd egy másik bejegyzésben lesz, vagy egy személyes találkozó alkalmával.

Nagy öröm számomra hogy az esküvői fotós blogomat elolvastátok, remélem, hogy némi hasznos információval tudtam segíteni az esküvőtöket.

Szabó Adrián Esküvői fotós